Current version of the OpenAuto Pro is 6.1
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OpenAuto Pro 3.3.2 Release Candidate version
#1
After testing this latest release I have noticed during calls the audio coming back sounds very broken up and robotic. My voice is coming through fine on the other end but I can hardly make out any words coming back. All other audio is coming through fine. Same issue in Android Auto. Running pixel 3 with android 10. Liking all the other improvements though!

Edit: There is also a very long delay from when my voice reaches the other end, seems like 5-10 seconds.
Reply
#2
(09-20-2019, 02:35 AM)tmacmannis Wrote: After testing this latest release I have noticed during calls the audio coming back sounds very broken up and robotic. My voice is coming through fine on the other end but I can hardly make out any words coming back. All other audio is coming through fine. Same issue in Android Auto. Running pixel 3 with android 10. Liking all the other improvements though!

Edit: There is also a very long delay from when my voice reaches the other end, seems like 5-10 seconds.

Do you use external or internal bluetooth adapter? If you use external one - did you execute sudo btswitch external command? Based on problem description looks like you are using Pi4 and internal Bluetooth adapter that is not supported.

We did not change anything regarding Bluetooth in 3.3.2 RC1 version. If you did not face such problems in previous Beta then most probably the issue is related to the usage of internal Bluetooth adapter.
Reply
#3
Sorry should have been more specific.. I am running:

- Pi3 b+
- Internal BT adapter
- 2.5A power supply to pi
- Official 7in screen powered from pi
- external usb sound card: https://www.amazon.com/gp/product/B01N905VOY/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

I am coming from the 3.3.1 release. I just reverted back and not seeing any issues with call sound or delay.
Reply
#4
(09-20-2019, 02:35 AM)tmacmannis Wrote: After testing this latest release I have noticed during calls the audio coming back sounds very broken up and robotic. My voice is coming through fine on the other end but I can hardly make out any words coming back. All other audio is coming through fine. Same issue in Android Auto. Running pixel 3 with android 10. Liking all the other improvements though!

Edit: There is also a very long delay from when my voice reaches the other end, seems like 5-10 seconds.

Interestingly enough, I had the opposite experience from you. I was having terrible call and voice assistant quality (beta 2). Music was fine, but as soon as a call was placed there was a choppy buzzing from my speakers. I am using a raspberry pi 4, external Panda bluetooth dongle and a Pixel 3xl on android 10. 

Just thought I'd share my experience with the update. My list of problems got dramatically shorter.
Reply
#5
(09-20-2019, 12:19 PM)tmacmannis Wrote: Sorry should have been more specific.. I am running:

- Pi3 b+
- Internal BT adapter
- 2.5A power supply to pi
- Official 7in screen powered from pi
- external usb sound card: https://www.amazon.com/gp/product/B01N905VOY/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

I am coming from the 3.3.1 release. I just reverted back and not seeing any issues with call sound or delay.

Anyone else seeing these issues?? Had to revert to previous release..
Reply
#6
Did you check it with external BT dongle?
Reply
#7
After testing this latest release I have noticed during calls the audio coming back sounds very broken up and robotic.


After release candidate I'm having the same situation.

I answered the phone call and the caller's voice is robotic.
Reply
#8
(09-26-2019, 05:46 PM)kirikoglu Wrote: After testing this latest release I have noticed during calls the audio coming back sounds very broken up and robotic.


After release candidate I'm having the same situation.

I answered the phone call and the caller's voice is robotic.
are using the internal BT? i had a similar issue but adding an external BT solved it

(09-25-2019, 01:38 PM)tmacmannis Wrote:
(09-20-2019, 12:19 PM)tmacmannis Wrote: Sorry should have been more specific.. I am running:

- Pi3 b+
- Internal BT adapter
- 2.5A power supply to pi
- Official 7in screen powered from pi
- external usb sound card: https://www.amazon.com/gp/product/B01N905VOY/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

I am coming from the 3.3.1 release. I just reverted back and not seeing any issues with call sound or delay.

Anyone else seeing these issues?? Had to revert to previous release..
External BT dongle solved it for me
Reply
#9
(09-26-2019, 06:47 PM)cantonebiat Wrote:
(09-26-2019, 05:46 PM)kirikoglu Wrote: After testing this latest release I have noticed during calls the audio coming back sounds very broken up and robotic.


After release candidate I'm having the same situation.

I answered the phone call and the caller's voice is robotic.
are using the internal BT? i had a similar issue but adding an external BT solved it

(09-25-2019, 01:38 PM)tmacmannis Wrote:
(09-20-2019, 12:19 PM)tmacmannis Wrote: Sorry should have been more specific.. I am running:

- Pi3 b+
- Internal BT adapter
- 2.5A power supply to pi
- Official 7in screen powered from pi
- external usb sound card: https://www.amazon.com/gp/product/B01N905VOY/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

I am coming from the 3.3.1 release. I just reverted back and not seeing any issues with call sound or delay.

Anyone else seeing these issues?? Had to revert to previous release..
External BT dongle solved it for me
External BT solved it for me too
Reply
#10
I was using internal. I'm gonna get an external dongle. Thanks.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)