Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revers camera - types, issues.
#21
(09-05-2019, 04:48 PM)Wesley_125 Wrote: I order this USB camera: MagiDeal Auto Rückfahrkamera Rückfahrsystem mit 120 Winkel Farbweitwinkelobjektiv, Infrarot-LED Nachtsicht HD, Wasserdicht mit 1m USB Kabel https://www.amazon.de/dp/B072QZCH4J/ref=...wDbTTBHA6J


and also this USB cable with repeater: Rhombutech® 10 Meter USB 2.0 Verlängerung, Aktiv, Repeater, Verlängerungskabel, doppelt geschirmt, vergoldete Kontakte (AF-10 Meter) https://www.amazon.de/dp/B07DPNJ416/ref=...wDbHC41JJE

I don't know if this setup will worked. The USB cable is already in place. Only need to wait for the camera to arrive.

I can confirm this set works. Both the USB camera and USB cable with repeater. In pulse audio I set the configuration of cam to digital and choose 1280*720 pixel for the camera and it works. Although the camera is pretty big I gives nice view. For now I put it in the car to see how the result is in day and night. I have tinted windows. If the result is great I leave it there if not I move it outside. A nice option/update would be that we can mirror the image vertical and horizontal.

Here some pictures

Better resolution

Thanks for the information.  It has helped me as I try to figure out the issue(s) I have.  Please say more about how/where you configured the cam in pulse.
Reply
#22
(09-17-2019, 05:19 PM)Frank Wrote:
(09-05-2019, 04:48 PM)Wesley_125 Wrote: I order this USB camera: MagiDeal Auto Rückfahrkamera Rückfahrsystem mit 120 Winkel Farbweitwinkelobjektiv, Infrarot-LED Nachtsicht HD, Wasserdicht mit 1m USB Kabel https://www.amazon.de/dp/B072QZCH4J/ref=...wDbTTBHA6J


In config I set the cam as digital stereo input.
And in the section input devices I set it as digital input

and also this USB cable with repeater: Rhombutech® 10 Meter USB 2.0 Verlängerung, Aktiv, Repeater, Verlängerungskabel, doppelt geschirmt, vergoldete Kontakte (AF-10 Meter) https://www.amazon.de/dp/B07DPNJ416/ref=...wDbHC41JJE

I don't know if this setup will worked. The USB cable is already in place. Only need to wait for the camera to arrive.

I can confirm this set works. Both the USB camera and USB cable with repeater. In pulse audio I set the configuration of cam to digital and choose 1280*720 pixel for the camera and it works. Although the camera is pretty big I gives nice view. For now I put it in the car to see how the result is in day and night. I have tinted windows. If the result is great I leave it there if not I move it outside. A nice option/update would be that we can mirror the image vertical and horizontal.

Here some pictures

Better resolution

Thanks for the information.  It has helped me as I try to figure out the issue(s) I have.  Please say more about how/where you configured the cam in pulse.
Reply
#23
(09-09-2019, 08:19 PM)kienta Wrote:
(09-09-2019, 10:27 AM)kienta Wrote: I enabled or disabled the raspi cam but it is the same. I saw that I have a lot of /video* devices that are not real, the only working is the video0. Maybe this could be the reason?

Code:
ls -ltrh /dev/video*

pi@raspberrypi:~ $ ls -ltrh /dev/video*
crw-rw----+ 1 root video 81, 3 Sep  9 22:10 /dev/video11
crw-rw----+ 1 root video 81, 2 Sep  9 22:10 /dev/video10
crw-rw----+ 1 root video 81, 4 Sep  9 22:10 /dev/video12
crw-rw----+ 1 root video 81, 1 Sep  9 22:10 /dev/video1
crw-rw----+ 1 root video 81, 0 Sep  9 22:10 /dev/video0
or
Code:
v4l2-ctl --list-devices
pi@raspberrypi:~ $ v4l2-ctl --list-devices
bcm2835-codec (platform:bcm2835-codec):
        /dev/video10
        /dev/video11
        /dev/video12

AV TO USB2.0 (usb-3f980000.usb-1.1.3):
        /dev/video0
        /dev/video1

Thank you
@kienta where you able to get your camera working?
Reply
#24
(09-22-2019, 10:31 PM)cantonebiat Wrote:
(09-09-2019, 08:19 PM)kienta Wrote:
(09-09-2019, 10:27 AM)kienta Wrote: I enabled or disabled the raspi cam but it is the same. I saw that I have a lot of /video* devices that are not real, the only working is the video0. Maybe this could be the reason?

Code:
ls -ltrh /dev/video*

pi@raspberrypi:~ $ ls -ltrh /dev/video*
crw-rw----+ 1 root video 81, 3 Sep  9 22:10 /dev/video11
crw-rw----+ 1 root video 81, 2 Sep  9 22:10 /dev/video10
crw-rw----+ 1 root video 81, 4 Sep  9 22:10 /dev/video12
crw-rw----+ 1 root video 81, 1 Sep  9 22:10 /dev/video1
crw-rw----+ 1 root video 81, 0 Sep  9 22:10 /dev/video0
or
Code:
v4l2-ctl --list-devices
pi@raspberrypi:~ $ v4l2-ctl --list-devices
bcm2835-codec (platform:bcm2835-codec):
        /dev/video10
        /dev/video11
        /dev/video12

AV TO USB2.0 (usb-3f980000.usb-1.1.3):
        /dev/video0
        /dev/video1

Thank you
@kienta where you able to get your camera working?
Yes, now it is working with the last Openauto version!!
Reply
#25
(09-25-2019, 08:30 PM)kienta Wrote:
(09-22-2019, 10:31 PM)cantonebiat Wrote:
(09-09-2019, 08:19 PM)kienta Wrote:
(09-09-2019, 10:27 AM)kienta Wrote: I enabled or disabled the raspi cam but it is the same. I saw that I have a lot of /video* devices that are not real, the only working is the video0. Maybe this could be the reason?

Code:
ls -ltrh /dev/video*

pi@raspberrypi:~ $ ls -ltrh /dev/video*
crw-rw----+ 1 root video 81, 3 Sep  9 22:10 /dev/video11
crw-rw----+ 1 root video 81, 2 Sep  9 22:10 /dev/video10
crw-rw----+ 1 root video 81, 4 Sep  9 22:10 /dev/video12
crw-rw----+ 1 root video 81, 1 Sep  9 22:10 /dev/video1
crw-rw----+ 1 root video 81, 0 Sep  9 22:10 /dev/video0
or
Code:
v4l2-ctl --list-devices
pi@raspberrypi:~ $ v4l2-ctl --list-devices
bcm2835-codec (platform:bcm2835-codec):
        /dev/video10
        /dev/video11
        /dev/video12

AV TO USB2.0 (usb-3f980000.usb-1.1.3):
        /dev/video0
        /dev/video1

Thank you
@kienta where you able to get your camera working?
Yes, now it is working with the last Openauto version!!
can you give me some direction how i can get mine to work?  i am using the Easycap adapter too, i get video feed if i run vlc but not from OAP
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)