Current version of the OpenAuto Pro is 11
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OpenAuto Pro version 11 is available
#1
We are pleased to announce that version 11 of OpenAuto Pro is available.

Changelog
  • Extended Ctrl+F3 functionality for switching between running applications, OpenAuto Pro and Android Auto/Mirroring projection
  • Displaying current Android Auto navigation maneuver on OpenAuto Pro interface
  • Displaying currently playing Android Auto music track on OpenAuto Pro interface
  • Support of widescreens
  • OBD-II configuration oriented on gauges instead of PIDs
  • Ability to use more than one OBD-II PID in gauges calculation
  • UI improvements
  • Icons colorization
  • Customization of font size
  • Improvements of day theme
  • Setting for rotation of Android Auto/Mirroring projection
  • Automatic scrolling of long text (e.g. song title, navigation maneuver description)
  • Added Chinese (traditional) language
Please note that all custom OBD-II configurations (PIDs, Dashboards) need to be adjusted to work with 11.0 version.

If you would like to update your version of the OpenAuto Pro, send us an email at software@bluewavestudio.io with your order number.

We also created new sub-forum with whole OpenAuto Pro documentation https://bluewavestudio.io/community/foru...hp?fid=104

There is a splash screens package available that includes 47 car logos - more details are available at https://bluewavestudio.io/index.php/blue...age-detail

Splash screens video

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Reply
#2
Just installed it looks good so far.
Is there a way to force the widescreen view? Wanted to try it out, but not seeing how to enable it.
Reply
#3
(09-21-2020, 08:37 PM)Chrisfromwa Wrote: Just installed it looks good so far.
Is there a way to force the widescreen view? Wanted to try it out, but not seeing how to enable it.

https://www.bluewavestudio.io/community/...3#pid11923
ScreenType parameter.
Reply
#4
(09-21-2020, 09:23 PM)BlueWave Wrote:
(09-21-2020, 08:37 PM)Chrisfromwa Wrote: Just installed it looks good so far.
Is there a way to force the widescreen view?  Wanted to try it out,  but not seeing how to enable it.

https://www.bluewavestudio.io/community/...3#pid11923
ScreenType parameter.

Found it,  thank you
Reply
#5
Wow, amazing update. I'm looking forward to test all the new changes out. I love the AA integration.

My biggest "gripe" with my setup is that I want my "active" bluetooth connection to be to my car's speakers and not OpenAuto-Pro. I'm sure there are technical limitations to that, but do you work on making the bluetooth device configurable? For example, you've made it happen for AA calls (I can setup the "Remote" adapter and it correctly uses my car's bluetooth). Can you make that global?
Reply
#6
Can anyone recommend a good and working widescreen touch display for a raspberry? Would love to install that in my car
Reply
#7
After upgrade music over BT is crackling / pausing / breaking the stream. It's definitely Open Auto fault after upgrade. The same problem was in Open Auto 10, in OA9 all was fine.
Issue is valid for Pi3B+ and Pi4B as well

It also happens, that playing is pasued / dropps while having Android Auto wireless enabled

I'm using that dongle: UGREEN Adapter USB Bluetooth 4.0 Qualcomm aptX
Car modification enthusiast, riding on Audi A3 8P 2012
https://www.a3-club.net/forum/showthread...ortback-8P

IT guy with truck driving license  Cool
Reply
#8
(09-24-2020, 02:33 PM)peetereczek Wrote: After upgrade music over BT is crackling / pausing / breaking the stream. It's definitely Open Auto fault after upgrade. The same problem was in Open Auto 10, in OA9 all was fine.
Issue is valid for Pi3B+ and Pi4B as well

It also happens, that playing is pasued / dropps while having Android Auto wireless enabled

I'm using that dongle: UGREEN Adapter USB Bluetooth 4.0 Qualcomm aptX

Music is streamed via Bluetooth by the PulseAudio. Nothing changed in version 11 regarding PulseAudio configuration. Do you have OBD-2 Bluetooth dongle configured? Is it connected when crackling occurs?
Reply
#9
(09-24-2020, 02:54 PM)BlueWave Wrote:
(09-24-2020, 02:33 PM)peetereczek Wrote: After upgrade music over BT is crackling / pausing / breaking the stream. It's definitely Open Auto fault after upgrade. The same problem was in Open Auto 10, in OA9 all was fine.
Issue is valid for Pi3B+ and Pi4B as well

It also happens, that playing is pasued / dropps while having Android Auto wireless enabled

I'm using that dongle: UGREEN Adapter USB Bluetooth 4.0 Qualcomm aptX

Music is streamed via Bluetooth by the PulseAudio. Nothing changed in version 11 regarding PulseAudio configuration. Do you have OBD-2 Bluetooth dongle configured? Is it connected when crackling occurs?

It's cracking without OBD Bluetooth, just phone connected
Car modification enthusiast, riding on Audi A3 8P 2012
https://www.a3-club.net/forum/showthread...ortback-8P

IT guy with truck driving license  Cool
Reply
#10
(09-25-2020, 07:00 AM)peetereczek Wrote:
(09-24-2020, 02:54 PM)BlueWave Wrote:
(09-24-2020, 02:33 PM)peetereczek Wrote: After upgrade music over BT is crackling / pausing / breaking the stream. It's definitely Open Auto fault after upgrade. The same problem was in Open Auto 10, in OA9 all was fine.
Issue is valid for Pi3B+ and Pi4B as well

It also happens, that playing is pasued / dropps while having Android Auto wireless enabled

I'm using that dongle: UGREEN Adapter USB Bluetooth 4.0 Qualcomm aptX

Music is streamed via Bluetooth by the PulseAudio. Nothing changed in version 11 regarding PulseAudio configuration. Do you have OBD-2 Bluetooth dongle configured? Is it connected when crackling occurs?

It's cracking without OBD Bluetooth, just phone connected

(09-25-2020, 07:03 AM)peetereczek Wrote:
(09-22-2020, 11:50 AM)BlueWave Wrote: Did you modify any config files (e.g. name of the hotspot)?

Nothing was modified, after switching to Pi4 hotspot was not visible at boot. I managed to make it working with above steps. Anyway i needed to modify interface configuration to have bridge between wwan0 and wlan0 networks

So OBD-II Bluetooth dongle is configured but not connected? Does the crackles occur when both devices are connected?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)